Nieuwe Chinese Volvo Ocean Race deelnemer Team Dongfeng heeft zeilers voor het kiezen

PERSBERICHT
dongfenAlicante, Scheveningen – De Chinese en internationale kandidaten, ondermeer uit Nederland, staan in de rij voor Team Dongfeng. Daarmee kent de wervingscampagne een vliegende start. Slechts drie weken na de aankondiging van de Chinese deelname aan de Volvo Ocean Race 2014-15 toont Team Director Bruno Dubois zich verheugd over het aantal aanmeldingen en de kwaliteit daarvan.
‘Het is een bemoedigend begin dat onze verwachtingen heeft overtroffen, gezien de korte tijd die we voor de lancering van de campagne hadden,’ aldus Bruno Dubois. ‘Het kaliber van de internationale profzeilers die zich hebben aangemeld, is van zeer hoog niveau. Daarnaast hebben we een gezond aantal aanvragen ontvangen van Chinese zeilers met inbegrip van drie vrouwen.”
‘We hopen op nog meer toestroom en willen ons dan ook richten tot Chinese atleten met of zonder zeilervaring. Wij willen ze tot zo goed mogelijke oceaanzeilers opleiden. Deze race is een enorme uithoudingsproef voor de mens. Alle bemanningsleden zullen een ‘sterk hart’ en een competitief karakter nodig hebben.”
Het belang van het Chinese zeilen vormt de kern van Team Dongfeng. Deze campagne wordt Chinees: racen voor China en voor de toekomst van de Chinese zeilsport, met een op korte termijn bekend te maken basis in China.
De Chinese wervingscampagne
De eerste fase van het wervingsproces richt zich op het zeilteam. Team Dongfeng zoekt Chinese atleten die mee aan boord willen, geflankeerd door professionele zeilers. Tegelijkertijd vindt de werving van vakmensen voor posities in de walploeg plaats. Daarbij gaat het om de vakgebieden communicatie en sponsor accountmanagement. Naast het raceteam behoort de overdracht van kennis en ervaring op het wal- en supportteam tot de kerndoelstelling. Op die manier wordt China klaargestoomd voor een volledig Chinese deelname in de toekomstige edities van de Volvo Ocean Race
Selectie- en trainingsprogramma
Het selectie- en trainingsprogramma van de Chinese kandidaten begint in december en duurt tot en met januari 2014. “We zullen vanuit onze basis in China een zeer intensief trainingsprogramma draaien in kleinere boten en met de Volvo Ocean 65”, aldus Dubois.
“In april 2014 zullen we de Chinese selectie van ongeveer twintig zeilers terugbrengen tot zes à acht elite bemanningsleden. Het is ons plan om de laatste Chinese zeilers aan boord van Dongfeng in juni te selecteren.”
De nieuwe One Design Dongfeng-boot zal naar verwachting begin december de werf van Green Marine verlaten en te water gaan. Daarna volgen in Engeland uitgebreide proefvaarten, alvorens naar China te worden verscheept. Daar zal vanaf februari 2014 het zeilprogramma worden voortgezet. Het plan is dat het raceteam begin april de Dongfeng als training terug naar Europa zal zeilen.
In Nederland lopen twee initiatieven voor deelname aan de Volvo Ocean Race 2014-15, maar er zijn nog geen officiële bevestigingen.
Over de sponsor Dongfeng Commercial Vehicle
Dongfeng Commercial Vehicle Co. Limited (DFCV, opgericht in 1969) nam de core business van de Dongfeng groep over als de divisie voor middelzware en zware bedrijfswagens.
Met Shiyan als belangrijkste productiebasis biedt DFCV een breed scala aan producten die betrekking hebben op middellange en zware vrachtwagens, volledige bus & bus chassis in zijn bedrijfstak voor voertuigen, cabine en chassis frames in zijn bedrijfstak voor belangrijke onderdelen en assemblage, evenals motoren, transmissies en assen in aandrijflijn business.
DFCV is uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van commerciële voertuigen. Het bedrijf heeft al jarenlang de leidende marktpositie in de verkoop van middelzware en zware vrachtwagens in China.
Meer informatie www.volvooceanrace.com