Nieuwe editie van 'Het Zeilboek' is moderne opvolger van het lesboek 'Leidraad voor zeilers'

PERSBERICHT
gottmer_hetzeilboekHaarlem – Het Zeilboek is sinds jaar en dag het meest gebruikte zeilcursusboek in Nederland, zowel bestemd voor zeilscholen als voor individuele zeilers. Het boek begint met een eerste kennismaking, daarna volgt de behandeling van alle basisvaardigheden en vervolgens komen de elementaire manoeuvres aan de beurt. Alles in korte, afgeronde hoofdstukken met talloze tekeningen en aandacht voor het detail.
Daarna komen op dezelfde manier tientallen onderwerpen aan de orde, die de gevorderde zeiler moet weten om zelfstandig een dagtocht te ondernemen. Deze hoofdstukken zijn sterk op de praktijk gericht. Het boek sluit af met hoofdstukken over de theorie van het zeilen, onderdelen en onderhoud van boten, en de verschillen tussen de diverse zeilboten.
Door de bijlagen en de uitgebreide index is het terugzoeken van de behandelde stof gemakkelijk. De tekeningen van Pieter Berkel verduidelijken de tekst en geven samen met de bijbehorende bijschriften een aparte dimensie aan het boek.
In de nieuwe editie van deze zeil-everseller is extra aandacht besteed aan moderne materialen en technieken, zodat ook een nieuwe generatie zeilers weer goed voorbereid het water op kan.
Het Zeilboek is de voortzetting van de Leidraad voor Zeilers, het cursusboek van de gezamelijke Nederlandse zeilscholen waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. De ‘klassieke school’ voor de zeilopleiding in Nederland is tijdens en vlak na de oorlog voor het eerst serieus op schrift gesteld door de heer Stam (Eerste Friese Zeilschool, Sneek) en door De Neve (Nederlandse Zeilschool, Rijpwetering). Dit leerboek bouwt voort op die traditie. Het is daardoor duidelijk gericht op de Nederlandse manier van lesgeven met onze typische open kielboten op het typisch Nederlandse vaargebied.
Daarmee onderscheidt dit werk zich van alle andere zeilboeken op de markt. Het Zeilboek is de moderne versie van de ‘klassieke school’, het geheel vernieuwde cursusboek voor de diploma’s ‘Kielboot I tot en met IV’ van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) van ANWB, KNWV, HISWA en RECRON.
Auteur:J. Peter Hoefnagels, ISBN:9789064106187, soort:Paperback, aantal pagina’s:384 blz., uitgever:Gottmer Uitgevers Groep, prijs € 19,95
Meer informatie www.gottmer.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X