Nieuwe goedkopere echoMAP CHIRP kaartplotter-sonar combinaties bij Garmin

PERSBERICHT
garmin_chirpEemnes – Garmin International introduceert de echoMAP CHIRP serie – een nieuwe lijn van betaalbare kaartplotter/sonar combinatie units met een ingebouwde CHIRP traditionele sonar en CHIRP DownVü en SideVü scanning sonars, de meest heldere scanning-sonar op het water. De nieuwe echoMAP CHIRP serie biedt ondersteuning voor de Garmin Panoptix transducers. Bovendien worden alle units standaard geleverd met Garmin Quickdraw™ Contours, een nieuwe software-functie waarmee direct gepersonaliseerde HD-viskaarten kunnen worden gecreëerd. Dankzij de compatibiliteit met NMEA® 2000 besturingssystemen1, kan de nieuwe echoMAP serie ook informatie van onder andere sensoren, motoren en autopilots ontvangen.
“Met de geïntegreerde CHIRP sonar, premium kaart opties, ingebouwde GPS en ondersteuning voor Panoptix en NMEA 2000, is de echoMAP CHIRP serie een krachtige stap voorwaarts in de evolutie van combinatie-eenheden voor vissers”, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Met deze lancering bieden we vissers een optimale beleving tegen een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.
De gemakkelijk te gebruiken en te installeren combo’s zijn uitgerust met een in zonlicht afleesbaar, auto-dimmend display en verlichte toetsen. Net als de vorige echoMAP modellen, is ook deze CHIRP serie verkrijgbaar met een 4-inch, 5-inch, 7-inch of 9-inch display. Alle modellen zijn voorzien van een ingebouwde hooggevoelige 5Hz GPS-antenne, die de locatie en koers 5 keer per seconde update.
Dankzij de ingebouwde CHIRP traditionele sonar in combinatie met CHIRP DownVü en SideVü technologie geven deze combo’s een zeer duidelijk beeld. In plaats van het verzenden van een enkele frequentie, zendt CHIRP een continue variatie van frequenties die op individuele basis worden geïnterpreteerd. Hierdoor is een optimaal onderscheid te maken tussen scholen vissen en individuele doelen. Voor vissers die zowel objecten als structuur onder de boot willen zien, biedt DownVü een bijna fotografische weergave met een uitstekende resolutie en een duidelijke onderscheid tussen doelen in zowel zoet en zout water. De echoMAP SV-modellen zijn tevens uitgerust met SideVü scanningmogelijkheden voor vissers die ook willen weten wat zich aan beide zijden van de boot afspeelt.
De 7-inch en 9-inch echoMAP CHIRP modellen bieden ondersteuning voor de Garmin Panoptix™ sonar. Met Panoptix aan boord, kun je als visser realtime sonarbeelden op video-snelheid zien. Het toont een beeld van de vissen, zowel in de richting van de boot of er juist vanaf. Zelfs wanneer de boot stil ligt, realtime en tot een afstand van zo’n 30 meter. De echoMAP CHIRP serie ondersteunt alle Panoptix modellen, waaronder de nieuwe PS21.
Alle modellen worden geleverd met wereldwijde basiskaarten en zijn compatibel met de optionele BlueChart® g2 en BlueChart g2 Vision-kaarten. BlueChart g2 Vision biedt gerenommeerde Auto Guidance, 3D-views, areal foto’s en meer.
De nieuwe echoMAP CHIRP serie is vanaf januari 2016 verkrijgbaar met adviesverkoopprijzen variërend van €329,- tot €1499,-.
Meer informatie www.garmin.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht