Informatie voor de watersporter

Nieuwe hoge haldeur van De Gier Maritiem maakt onderhoud van schepen tot 30 meter in de hal mogelijk

PERSBERICHT
Enkhuizen – De Gier Maritiem, aanbieder van hoogwaardige jachtservice en refit werkzaamheden, neemt deze week de nieuwe 12,4 meter hoge haldeur ter ondersteuning van de in 2011 geïnstalleerde 100-ton botenlift in gebruik.
De via hydraulische cilinders te openen haldeur is geschikt voor schepen met een hoogte van maximaal 12,4 meter. Dit biedt eigenaren van grote jachten tot circa 30 meter nu ook de mogelijkheid om straal- en spuitwerk binnen uit te laten voeren. De Gier Maritiem heeft daarmee de grootste capaciteit aan het IJsselmeer gekregen.
In Nederland zijn er maar een klein aantal bedrijven dat schepen met een dergelijke omvang aankan, en de meeste daarvan zijn geen all-round jachtwerven. Henk de Gier, directeur eigenaar van De Gier Maritiem, geeft aan: ‘Na de installatie van de 100-ton botenlift eind 2011 waren we er van bewust dat de deuren van de stallings- en spuithallen niet altijd toereikend zouden zijn. Het afgelopen jaar hebben we, na een succesvol eerste seizoen, besloten de investering van een grotere haldeur en nieuwe afzuiginstallatie te vervroegen. Hiermee kunnen we daadwerkelijk een full-service pakket ook aan dit formaat schepen bieden.’ Een compleet overzicht van de aangeboden werkzaamheden is te vinden op www.degiermaritiem.com
Over De Gier Maritiem
De Gier Maritiem is een full-service organisatie dat gelegen in Enkhuizen gericht is op jachtservice en refit van hoge kwaliteit. Daarnaast wordt ook winterstalling geboden aan zowel motor- als zeiljachten. Door de installatie van een 100-tons kraan en de verhoogde haldeur is De Gier Maritiem de grootste full-service jachtwerf aan het IJsselmeer.
Meer informatie www.degiermaritiem.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht