Informatie voor de watersporter

Nieuwe instructeurs zeilschool Pean bereiden zich voor op de zomer onder ongekend koude en ijzige omstandigheden

PERSBERICHT
pean_ijzigAkkrum-Nes  – Ter voorbereiding op de komende zomer heeft Zeilschool Pean de selectie van de nieuwe zeil-, en surfinstructeurs 2013 afgerond. Van de club van bijna 50 gegadigden die eind oktober interesse toonden zijn er nu 19 over. De afgelopen weekenden werd er theorie behandeld en getoetst, gevaren en geselecteerd. “Het is van groot belang dat de kennis en de eigenvaardigheid van onze instructeurs hoog is. Als je bijvoorbeeld iemand een overstag goed wilt aanleren, zal je zelf alle kleine stapjes moeten kennen en kunnen”, aldus opleider Jeroen Muller.
Wie door de selectie heen is, kan trots zijn. Wie er niet door is krijgt van de zeilschool een uitnodiging om het een volgend jaar weer te proberen. Kaj Swaders is door: “Ik heb me thuis de hele winter verdiept in het zeilen. De laatste theorietoets heb ik goed gemaakt. Tijdens het zeilen zag de trainer er ook wel heil in.” Doris van Helvert: “Ik snap dat ik niet door kan, maar vind het wel heel jammer. Ik ga in zomer nog een keer op zeilkamp en daarnaast heel veel zelf zeilen. Volgend jaar een nieuwe kans want ik wil het echt heel graag.”
De jonge instructeurs moeten vaak nog eindexamen doen of een propedeuse halen. De andere sporten en het sociale leven lopen ook gewoon door. Wie daarnaast heel vaak op de zeilschool kan zijn om te trainen en er thuis hard voor studeert, laat zien dat er een enorme wil is om instructeur bij Pean te worden.
Afgelopen weekenden waren wel extreem. Kaj: Voordat we gingen varen moesten we eerst het ijs van de boten spoelen en het ijs voor de zeilschool breken. Het vieren van de schoot bleek opeens lastig omdat die stijf bevroren was. Met een gevoelstemperatuur van -15 is het voor zeilers en surfers zwaar trainen. Voordeel van deze ontberingen is dat er heel snel een enorm hechte band ontstaat. De 19 instructeurs komen met Pasen nog eens 4 dagen trainen en halen dan hopelijk hun CWO IV. Daarna begint het blok leren lesgeven aan cursisten.
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht