Informatie voor de watersporter

Nieuwe Mercury 15 en 20pk EFI Fourstroke buitenboordmotoren met linkshandige of rechtshandige stuurknuppel

PERSBERICHT
AMSTERDAM – Mercury Marine, ‘s werelds toonaangevende fabrikant op het gebied van scheepsaandrijving en -technologie, introduceert het ultralichtgewicht en betrouwbare 15 en 20pk EFI Fourstroke buitenboordplatform. Mercury lanceert bovendien met trots haar innovatieve nieuwe multifunctionele stuurknuppel, ontworpen voor het 15/20pk EFI FourStroke-platform -‘s werelds eerste draagbare buitenboordmotor met links- of rechtshandige stuurknuppel.

“We zijn blij dat we een gloednieuw 15/20 pk EFI-viertaktplatform op de markt kunnen brengen, – een motor die gemakkelijk is te starten, intuïtief is te bedienen, licht is van gewicht, zuinig, stil, krachtig en betrouwbaar is “, aldus John Buelow, Mercury Marine Vice President Global Category Management. “Na uitgebreid consumentenonderzoek hebben we de specifieke eigenschappen geïdentificeerd waar onze klanten om hadden gevraagd, en deze motoren zijn voorzien van deze eigenschappen. Ons doel is altijd om onze klanten een uitmuntende bootervaring te bieden, en deze motoren doen dat dan ook.”
De nieuwe multifunctionele stuurknuppel van Mercury is een ergonomisch verbeterde bediening voor de buitenboordmotor. Deze lichtgewicht en draagbare buitenboordmotor weegt slechts 45 kg en is 5 kg lichter dan het vorige model.
“De gloednieuwe, gepatenteerde stuurknuppel van Mercury is verstelbaar op manieren die nog nooit eerder op draagbare buitenboordmotoren te zien waren,” zegt Jim Hergert, Mercury Marine Category Manager. Deze stuurknuppel kan worden ingesteld voor rechts- of linkshandige bediening en de verticale neergaande stop is instelbaar voor specifieke boottypes, waardoor de bootervaring wordt verbeterd en de stop uiterst gebruiksvriendelijk wordt.”
Nieuw buitenboordplatform legt de lat in de maritieme industrie weer hoger
De nieuwe buitenboordmotor van Mercury is ontworpen voor alle recreatieve en commerciële bestuurders en is uitgerust met batterijloze EFI’s voor een snelle, betrouwbare start, directe gasrespons en betere algemene prestaties; behoort tot de lichtste op de markt die acceleratie, topsnelheid en gebruiksgemak verbetert, en een uitzonderlijk brandstofverbruik levert.
Zoals alle Mercury FourStrokes is de nieuwe 15/20 pk EFI ook ontworpen met het oog op onderhoudsgemak. Het schone, lek- en druppelvrije olieafvoersysteem, het schoonwaterspoelingshulpstuk, het waterscheidende brandstoffilter en de onderhoudshandleiding onder de motorkap maken dit een van de meest gebruiksvriendelijke buitenboordmotoren op de markt.
Multifunctionele stuurknuppel allereerste in zijn soort
De meest innovatieve nieuwe functie die Mercury heeft ontwikkeld voor het nieuwe 15/20 pk EFI FourStroke-platform is de multifunctionele stuurknuppel. “De gebruikersgerichte stuurknuppel biedt een nieuw niveau aan functies, vakmanschap, stijl en bediening voor draagbare buitenboordmotoren, wat de bootervaring verbetert,” zegt John Lasschuit, EMEA product manager bij Mercury.
Stuurknuppels zijn altijd gemonteerd aan de bakboordzijde van buitenboordmotoren, bedoeld voor linkshandige bediening. Uit het onderzoek onder gebruikers van Mercury Marine bleek echter dat een aanzienlijk percentage booteigenaars liever de stuurknuppel met de rechterhand bedient. Bij boten met een vaste zitplaats, kan de knuppel nu op de meest geschikte positie worden geplaatst om de buitenboordmotor te bedienen. Met behulp van handgereedschap kunnen booteigenaars de horizontale hoek van de stuurknuppel nu 18° van bakboordzijde en stuurboordzijde ten opzichte van het midden verstellen, in stappen van 6°. De rotatie van de gashandgreep is ook omkeerbaar om de positie van de stuurknuppel aan te passen voor een meer intuïtieve en comfortabele bootervaring, ongeacht de voorkeur van de bestuurder.
Vandaag de dag hebben booteigenaars niet de mogelijkheid om de verticale bedieningshoek van een stuurknuppel aan te passen. Uit het gebruikersonderzoek van Mercury bleek dat de meeste booteigenaars behoefte hebben aan deze mogelijkheid, omdat de indeling van de boot varieert waardoor de stuurknuppel in sommige gevallen moeilijk te bereiken is. Mercury heeft daarom een verstelbare neergaande stop ontworpen waarmee de bestuurders snel en eenvoudig de verticale bedieningshoek van hun stuurknuppel kunnen veranderen tussen -5° en +10° voor een gemakkelijke bereikbaarheid en een ontspannen bediening. Mercury heeft ook een kantelvergrendeling ontworpen die de stuurknuppel in 73° vergrendelt. Hiermee kan de stuurknuppel uit de weg worden geplaatst.
Intuïtieve contactpunten op de multifunctionele stuurknuppel zijn onder andere de voorwaarts gemonteerde schakelhendel en de in de gashandgreep geïntegreerde stopknop voor gemakkelijke bereikbaarheid. De gashendelfrictieknop, met een grote, zacht rubberen handgreep, ligt comfortabel in de hand. Hiermee wordt wrijving op de rotatie van de gasklep toegepast, waardoor bestuurders gemakkelijk hun gewenste snelheid / gasrespons kunnen instellen. De Power Tilt, op geselecteerde modellen, zorgt voor moeiteloos kantelen van de motor in ondiep water of bij het traileren.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht