Informatie voor de watersporter

Nieuwe Mercury 'VesselView' bootinformatie-systemen geven totaal beeld van motoren, radar, sonar en kaartgegevens op één display

PERSBERICHT
mercury_vesselviewAmsterdam, Verviers(België) – Toen Mercury Marine zijn VesselView-systeem introduceerde, kwamen real-time gegevens over de prestaties van de boot en de motor binnen handbereik van de bestuurder te liggen. Mercury lanceert nu twee nieuwe geavanceerde multi-functionele VesselView-displays, de VesselView502 en de VesselView702.
VesselView502 en 702-displays
De nieuwe VesselView502 heeft een breedbeelddisplay van 5 inch met een 16×9 hd-beeldformaat. De multitouchinterface heeft geen toetsen (hoewel gebruikers kunnen kiezen voor bediening op afstand met draaiknop en toetsen). Op het scherm kunnen de gegevens van tot wel vier motoren worden weergegeven. VesselView502 kan worden gebruikt als een interface voor een breedbandsonar met CHIRP, DownScan-beeldverwerking en een volledig uitgeruste kaartplotter (bestuurders moeten gedetailleerde kaarten voor hun vaarregio kopen). Achteraan is het display uitgerust met een microSD-kaartsleuf. Verder beschikt het over een zeer snelle, interne 10Hz-gps, en Wifi en Bluetooth. Het display is ook vooraf ingesteld voor verbinding met de GoFree-cloud.
De VesselView702 heeft een breedbeelddisplay van 7 inch met een 16×9 hd-beeldformaat. Zijn multi-touch display is voorzien van een toetsenbord en een draaiknop. Op het scherm kunnen de gegevens van tot wel vier motoren worden weergegeven. Het display is uitgerust met twee video-ingangen en een microSD-kaartsleuf. Dankzij de ethernetverbinding kan de VesselView radar-, sonar- en kaartgegevens delen (één kaart, meerdere apparaten). De VesselView702 beschikt ook over een interne gps en een volledig uitgeruste kaartplotter (bestuurders moeten gedetailleerde kaarten voor hun vaarregio kopen). Een GoFree-wifimodule is in de set inbegrepen.
Beide nieuwe, multifunctionele VesselView-displays zijn NMEA 2000-compatibel en kunnen verbonden worden met AIS (Automatic Identification System), C-Zone digitaal schakelen en audio-interfaces van Fusion Link of Sonic Hub. Periodieke software-updates zijn gratis beschikbaar via wifi in de GoFree Store.
VesselView Link
Mercury Marine heeft zijn intuïtieve, digitale multifunctionele VesselView-display nog maar eens geüpgraded. VesselView Link is een ‘black box’-systeem dat het SmartCraft-gegevens- en regelsysteem van Mercury-aangedreven boten en specifieke Simrad- en Lowrance-instrumenten integreert met een interface zodat de Mercury VesselView-gebruiker alle functionele informatie kan zien op het scherm.
“Nu kunnen vissers met Mercury-buitenboordmotoren en een fishfinder zoals de Lowrance HDS Gen2 Touch of HDS Gen3 aan het roer genieten van de volledige VesselView-ervaring, terwijl ze normaal alleen op analoge meters zouden kunnen vertrouwen,” legt Walter Ross uit, Mercury Senior Product Manager – Controls & Rigging.
De Mercury VesselView Link is verkrijgbaar als een interface voor een enkele motor of voor meerdere motoren (twee tot vier motoren). Het systeem kan gemakkelijk onder het instrumentenpaneel van de boot worden geïnstalleerd. Het is ontworpen om te werken met de volgende instrumenten: Simrad NSS evo2- en NSO evo2-processors en Lowrance HDS Gen 2 Touch- en HDS Gen 3-fishfinders/kaartplotters.
De nieuwe VesselView Link van Mercury biedt de gebruiker directe toegang tot geavanceerde Mercury SmartCraft-voorzieningen, zoals:
• ECO-modus
• Regeling voor langzaam varen in stappen van 10 rpm
• Cruisecontrol (gebaseerd op toerental of snelheid)
• SmartTow-startcontrolesysteem voor watersporten (op basis van toerental of snelheid) met aanpasbare startprofielen voor verschillende gebruikers en een nieuwe intuïtieve interface met de Lauch Target-cursor).
• Omschrijvende storingsmelding voor elk potentieel aandrijvingsprobleem, beschikbaar in 16 door de gebruiker te kiezen talen.
Mercury VesselView502, VesselView702 en VesselView Link zijn vanaf op 20 juni 2016 in de handel verkrijgbaar.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht