Informatie voor de watersporter

Nieuwe Mercury viertakt buitenboordmotor 115 Pro XS met 2,1 liter cilinderinhoud acht kilo lichter en presteert meer en beter

PERSBERICHT
Mercury_115-ProXSAmsterdam – De Pro XS-serie buitenboordmotoren van Mercury Marine staat bij schippers in zoet- en in zoutwater al lang bekend als een van de best presterende en meest betrouwbare motoren op het water. Met de introductie van de nieuwe 115 Pro XS FourStroke-buitenboordmotor legt Mercury, wereldleider op het gebied van voortstuwing en technologie voor commerciële schepen en pleziervaartuigen, de lat vandaag nog hoger.
De nieuwe Mercury 115 Pro XS, die gebaseerd is op de populaire Mercury 115 viertakt, levert beduidend betere prestaties dan alle andere krachtige buitenboordmotoren van 115 pk die momenteel verkrijgbaar zijn. De nieuwe 115 Pro XS is 8 kg lichter dan de tweetaktmotor die hij vervangt en 9 kg lichter dan de grootste concurrerende motor van 115 pk. De cylinderinhoud van 2,1 l is de hoogste in zijn klasse.
Deze onfeilbare combinatie zorgt voor een hoger koppel, betere prestaties en een grotere duurzaamheid.
Voordelen van de nieuwe F 115 Pro XS
De nieuwe 115 Pro XS, waarvan het design gebaseerd is op de Pro XS-serie, is slim ontworpen om de consumenten precies te geven wat ze verlangden: een lichte buitenboordmotor met ongeëvenaarde prestaties. Hij levert.
De hoogste topsnelheid:
Het hogere toerengebied van de 115 Pro XS FourStroke zorgt voor nog betere prestaties met een al zeer krachtige motor.
De snelste acceleratie:
Sneller dan Mercury’s standaard 115 FourStroke. Door de mogelijkheid om schroeven met een kleinere spoed aan te drijven, kan de boot sneller in plané worden getild.
Een hoger toerental:
Door het motortoerental te verhogen van 6000 naar 6300 rpm kan de spoed van de schroef worden verkleind, wat resulteert in maximale prestatievoordelen.
Laden bij stationair draaien:
Deze nieuwe voorziening zorgt voor 48 % extra laadtijd van de accu bij stationair draaien om te voldoen aan de grotere voedingseisen van de hedendaagse gesofisticeerde scheepselektronica en -accessoires. Bovendien kunnen schippers langer op het water blijven.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht