Informatie voor de watersporter

Nieuwe MOD70 trimarans Krys Ocean Race in maar vijf dagen de Atlantische Oceaan over

Brest, Ouessant –  Na een fabuleuze oversteek in vijf dagen van de Atlantische Oceaan vanuit New York,  zullen vanmiddag vanaf 13:30 uur  de eerste MOD70 trimarans  al over de finish gaan bij Ile d’ Ouessant. De deelnemende boten met meerkoppige bemanning aan de Krys Ocean Race zijn op 7 juli 11:00 lokale tijd vanuit Manhatten vertrokken.

Duidelijk is dat de reis tot nu niet comfortabel is geweest.  Navigator Antoine Koch van de Groupe Edmond de Rothschild meldt: “De boot is vannacht zowat tenonder gegaan, toen de drijvers in de korte golfslag prikten en wel zo diep, dat de snelheidsmeter in één klap van 35 naar 6 knopen terugviel. De boot kantelde, draaide in de wind, maar kwam op tijd naar de goede kant weer overeind. Klaar om weer gas te geven…”

De vijf maxi trimarans hebben in hun tocht ook wel even een dipje gehad in hun snelheid vanwege een kleine rug van hoge druk bij Ierland, maar in de loop van de ochtend zal koploper Spindrift Racing met een voorsprong van 23 mijl op de Groupe Edmond de Rothschild naar verwachting zijn ‘gewone’ snelheid van tegen de 30 knopen (..) weer kunnen oppikken. (Krys Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht