Nieuwe multimediale cursus 'Navigeren' van VBO-vaarbewijsopleidingen

PERSBERICHT
Vaarbewijsopleidingen (VBO) bekend van de cursussen vaarbewijs en marifonie, heeft een volledig nieuwe, multimediale cursus navigeren ontwikkeld. Natuurlijk zit er ook een stuk instructie in, maar het is vooral een kwestie van veel zelf doen.
Zeekaart centraal
Je kunt niet zonder kaart op zee varen en het doet er niet toe of het een digitale of papieren kaart is. Daarom staat bij het navigeren de zeekaart centraal. Vanaf het eerste moment krijg je oefeningen en opdrachten waarbij je de kaart moet gebruiken. Navigeren is een vaardigheid en je krijgt het alleen onder de knie door veel te doen.
Multimediaal
De cursus bestaat uit een boek inclusief vier zeekaartfragmenten, online ondersteuning en mondelinge begeleiding. Alles volledig op elkaar afgestemd. Je kunt de opdrachten online maken maar je kunt ook het boek gebruiken. De een werkt liever met de computer, de ander met een boek en weer een ander heeft graag mondelinge uitleg, het kan allemaal.
Officieel diploma’s
De cursus leidt op voor het diploma Theoretische Kustnavigatie (TKN) en is tevens een prima voorbereiding voor het Belgische certificaat Yachtman. Het eerste deel van de cursus is meer dan voldoende voor het examen Klein Vaarbewijs Aanvullend. Het diploma TKN is nationaal en internationaal erkend en u krijgt op basis van het TKN diploma het International Certificate of Competence Coastal Waters.
Cursusduur
De cursus duurt twee maanden (vier lesavonden) en begint in de eerste week van oktober. Het examen TKN is op zaterdag 10 december. Wacht dus niet te lang met aanmelden, want vol is vol.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl