Informatie voor de watersporter

Nieuwe Stichting Bevordering Motorbootvaren gaat jaarlijks de 'Nationale Motorboot-Varen Prijs' uitreiken

PERSBERICHT

stichtingmotorbootvaren
Foto: De oprichters van de Stichting Bevordering Motorbootvaren. Van links boven met de klok mee: Hans Papenburg, Arie Kwak, Joop Simmers en Bert Kuiper.

Heerenveen – De Stichting Bevordering Motorbootvaren wil voortaan jaarlijkse de Nationale Motorboot Varen Prijs uitreiken, als steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten die bijdragen aan het plezierig, veilig en attractief motorbootvaren in Nederland. De oprichtingsakte voor de nieuwe stichting werd woensdag 27 februari ondertekend bij notariskantoor Savenije in Heerenveen.
Initiatiefnemer voor de Nationale Motorboot Varen Prijs is motorbootvaarder Joop Simmers uit Heerenveen, die daartoe contact opnam met vice-voorzitter Bert Kuiper van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond, voorzitter Arie Kwak van het Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM) en hoofdredacteur Hans Papenburg van maandblad Motorboot. Samen met Kuiper en Kwak vormt Simmers het voorlopige bestuur van de nieuwe stichting. Papenburg zag als mede-oprichter van de stichting af van een plaats in het bestuur, in verband met het onafhankelijke karakter van de nieuwe stichting. Voor uitbreiding van het bestuur wil de nieuwe stichting contact zoeken met organisaties die zich inzetten voor de watersport. Simmers, Kuiper en Kwak hopen op een zo breed mogelijk gedragen bestuur.
Attractief varen
Met de uitreiking van een Nationale Motorboot Varen Prijs wil de Stichting Bevordering Motorbootvaren activiteiten promoten en waarderen, die bijdragen aan het plezierig,veilig,actief en attractief motorbootvaren in Nederland. De uit te reiken prijs zal bestaan uit een speciaal ontworpen herinneringsstandaard en een oorkonde. Zodra het stichtingbestuur compleet is, zal er een jury- en een nominatieprotocol worden opgesteld. Vervolgens zullen kandidaat-juryleden worden benaderd. De juryleden zullen worden gezocht bij de watersportorganisaties en de op de watersport gerichte media.
Positieve bijdrage
De oprichters van de Stichting Bevordering Motorbootvaren denken dat het instellen van een jaarlijkse prijs een positieve bijdrage kan leveren aan zowel de bekendheid en de populariteit van het motorbootvaren. Daarnaast vinden zij het van belang om positieve aandacht te geven aan mensen en organisaties die daadwerkelijk iets betekenen voor het motorbootvaren in Nederland.
Initiatiefnemer Joop Simmers leefde al langer met de gedachte ‘iets’ te doen, om het motorbootvaren positief onder de aandacht te brengen van de media en de bestuurders in ons land en vooral ook de motorbootvaarders zelf. ,,Er waren al wel prijzen voor boten en producten’’, zegt hij ,,maar het motorbootvaren zelf bleef tot nog toe onderbelicht. Dat, terwijl er overal in ons land verenigingen, organisaties, werkgroepen en ik weet niet hoeveel particulieren in de weer zijn om het motorbootvaren te bevorderen. Het kan daarbij gaan om het open houden of juist opnieuw bevaarbaar maken van vaarwegen, maar ook om het volbrengen van een bijzondere vaartocht. In de media wordt daar wel aandacht aan besteed, maar dat is toch iets anders dan het toekennen van een speciale waarderingsprijs. Zo’n prijs benadrukt nog eens extra, dat er door particulier initiatief bijzondere dingen tot stand kunnen worden gebracht. En voor de betrokkene is het natuurlijk een moment van waardering vanuit de watersportsector, iets waar we in dit land misschien iets scheutiger zouden mogen zijn. Mede dankzij de vele initiatieven die daartoe in heel Nederland worden ontplooid, beleven tienduizenden Nederlanders elk jaar weer plezier van hun motorboot. Dat gaan we nu dus één keer per jaar onder de aandacht brengen, met de Nationale Motorboot Varen Prijs.’’
Meer informatie www.motorbootzaken.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht