Nieuwe VX-modellen en V1 Sport driezitter jetski vol features in succesvolle Yamaha WaveRunner-lijn editie 2016

PERSBERICHT
yamaha_waverunners_2016Schiphol-Rijk – Voor 2016 wordt de best verkopende reeks ooit, de WaveRunner VX line-up, nog interessanter dankzij de lancering van een nieuw premium model, de VX Cruiser HO. Daarnaast wordt het WaveRunner gamma nog verder uitgebreid met de volledig nieuwe V1 Sport, een driezitter met een hoog ‘fun’ gehalte. Ook introduceert Yamaha een compleet nieuw lichtgewicht 1049cc driecilinder motorblok, de TR-1 HO. Deze nieuwe aandrijving vindt men terug in de V1 en de VX modellen, dit met uitzondering van het krachtigste model in de VX-reeks, de nieuwe VX Cruiser HO.
De nieuwe VX Cruiser HO – premium prestaties
Al speelt elk component afzonderlijk een belangrijke technische of praktische rol bij de Yamaha VX line-up, toch is het de veelzijdigheid van de machine die de WaveRunner VX modellen inmiddels een loyale klantenkring heeft opgeleverd. Voor de nieuwste en meteen ook krachtigste aanwinst in de VX reeks, de VX Cruiser HO, koos Yamaha voor de uitzonderlijke 1812cc viercilinder motor die al uitstekende diensten heeft bewezen voor de befaamde FX modellen. Deze schitterende motor wordt gecombineerd met het revolutionaire en intuïtieve RiDE controlesysteem, de No Wake Mode, Cruise Assist en vele andere exclusieve Yamaha features waarmee deze elegante en zuinige machine is uitgerust. De nieuwe VX Cruiser HO is nu hét premium vaartuig in zijn categorie en de enige in zijn soort die op het water de kracht en de luxe kan garanderen om op een aangename en toch betaalbare manier te cruisen.
De volledig nieuwe V1 Sport – een waardevol package
De V1 was bij zijn lancering een primeur voor Yamaha: een opvallend compleet instapmodel volgestouwd met legendarische Waverunner kenmerken die de V1 tot de beste driezitter op de markt maakte. Tot nu, want de nieuwe WaveRunner V1 Sport, aangedreven door de totaal nieuwe driecilinder TR-1 HO motor, is een totaalpakket: betrouwbaar, zuinig, hanteerbaar en krachtig. Met voldoende vermogen om te wakeboarden en bij andere watersportactiviteiten. Voor het eerst wordt een scherp geprijsde machine uitgerust met zo veel features: van een achteruit, dubbele spiegels, ruime voldoende opbergruimte, een opstapplatform tot de HydroTurf matten én de trekhaak. Dit benadert de perfectie voor iedereen die op zoek is naar een trendy vaartuig dat sportiviteit koppelt aan zorgeloos cruiseplezier.
Onze volledig nieuwe lichtgewicht TR-1 HO motor
Het opwindende driecilinder 1049cc motorblok is een absoluut innovatief hoogstandje en behoort vanaf nu tot de standaarduitrusting van de V1, V1 Sport, VX Deluxe en VX Cruiser modellen (uitgezonderd de VX Cruiser HO). De TR-1 HO (High Output) is 13% krachtiger dan zijn voorganger, de MR-1, en meteen ook 40% compacter en 20% lichter. Dit resulteert niet alleen in snellere acceleraties en hogere topsnelheden, maar ook in een betere brandstofefficiëntie en nog meer vaarplezier.
Geavanceerde gascontrole
Op het stuur van verschillende WaveRunners, zoals de VX Deluxe, VX Cruiser en VX Cruiser HO zit standaard de Yamaha premium Cruise Assist die toelaat een consistente snelheid in te stellen en vast te houden, de No Wake Mode om het toerental op de ideale no-wake snelheid af te stemmen, het ultra intuïtieve RiDE controlesysteem met Yamaha’s exclusieve dubbele gashendelbediening die een maximale controle garandeert in voor- en achteruit. Dit revolutionaire en ultra-intuïtieve systeem biedt een totaal nieuwe vaarervaring, met meer vertrouwen voor de gebruiker op elk niveau. Activeer de hendel aan de rechterzijde om de jet in vooruit te zetten en te accelereren. Afremmen of de jet in achteruit zetten gebeurt met de hendel aan de linkerkant van het stuur. Door beide hendels simultaan los te laten, valt de jet in neutraal. Geen koppeling. Geen versnellingen. Genieten is het enige waaraan je nog moet denken. Het Yamaha RiDE controlesysteem wordt standaard aangeboden op alle FX modellen, die voor het modeljaar 2016 een nieuwe look krijgen met frisse kleuren en graphics.
De FZ serie, met de meest dominante machines in het huidige racing segment, wordt ook helemaal in het nieuw gestoken, met innoverende kleuren waarbij vooral de sportief rode romp van de FZR in het oog springt.
De Yamaha SuperJet is het enige stand-up model op de markt en uitsluitend beschikbaar voor competitiegebruik. De 2016 versie zal worden geleverd in maagdelijk wit met oranje en blauwe accenten.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu