Informatie voor de watersporter

Nieuwe Yamaha F200 buitenboordmotoren zijn krachtig, extreem licht en zuinig in brandstofverbruik

PERSBERICHT
Schiphol-Rijk – Met de introductie van de nieuwe generatie F200 buitenboordmotoren voegt Yamaha Marine één van de lichtste en meest innovatieve buitenboordmotoren in deze klasse, aan haar assortiment toe. De nieuwe viercilinder viertakt in lijn motor met variabele kleptiming weegt slechts 227 kilo, dat is 18% minder dan de vorige versie.
De nieuwe F200 levert ondanks de compacte afmeting, vergelijkbaar met een F150A buitenboordmotor, indrukwekkende prestaties. In dit geval 200 pk met een aanzienlijk lager brandstofverbruik dan vergelijkbare modellen. Door het lage gewicht en de compacte afmetingen is de nieuwste generatie F200 geschikt gemaakt voor een breder scala boten.
De nieuwe F200 is standaard uitgerust met het Y-COP antidiefstalsysteem (Yamaha Customer Outboard Protection), het SDS dempingsysteem (Shift Dampener System), een elektrisch hydraulisch trim- en tiltsysteem met groot bereik, een tilt-limiter, variabele trolling, PrimeStart™ startsysteem en de keuzemogelijkheid voor een mechanisch of elektronisch (drive-by-wire) gas- en schakelsysteem.
De nieuwe F200-serie kan eveneens gekoppeld worden aan het Yamaha LAN netwerksysteem, waarbij men de beschikking heeft over een uitgebreide reeks digitale netwerkmeters en instrumenten. Met zowel de mechanische als de elektronisch gestuurde versie, biedt Yamaha u nu de mogelijkheid om de nieuwe buitenboordmotor op een nog breder scala aan boten toe te passen.
De nieuwste generatie F200 Yamaha-buitenboordmotoren zijn vanaf het voorjaar van 2013 leverbaar.
Meer informatie www.yamaha-marine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht