Informatie voor de watersporter

Nieuwe zuinige Wallas dieselkachels produceren volgens Technautic de helft minder geluid

PERSBERICHT
Wormerveer – Technautic presenteert de nieuwe Wallas kachellijn die uitgebreid is met ’s wereld zuinigste dieselkachel. De Wallas kachels werken op het principe van een laminair verbrandingsproces. Dit maakt de Wallas dieselkachels de stilste in hun soort, twee Wallas kachels produceren het zelfde geluidsniveau als één kachel van een ander merk, het verschil is ongeveer 3 dBa. Het laminaire verbrandingsproces zorgt voor zeer schone uitlaatgassen. Het CO en roetgehalte ligt tussen 0 en 20 PPM; alle waarden lager dan 100 PPM kunnen ingeademd worden.
Het stroomverbruik van een Wallas kachel ligt extreem laag. Ter illustratie de nieuwe Wallas 22Dt gebruikt slechts 0,9 A op vol vermogen en is daarmee de zuinigste dieselkachel ter wereld. Er bestaat een groot werkingsgebied tussen het laagste en hoogste vermogen van de kachels. Maximaal vermogen is ongeveer 3,5 maal zo groot als het minimum vermogen.
De Wallas kachels zijn speciaal gemaakt voor verblijf in een maritieme omgeving en alle onderdelen zijn gemaakt van aluminium en roestvrijstaal. Het nieuwe elegante Wallas PI controle panel is standaard meegeleverd bij de nieuwe 22Dt, 30Dt en 40Dt dieselkachels. De PI regeling zorgt voor een snelle opwarming van het interieur op vol vermogen waarna het effect soepel wordt teruggebracht om de temperatuur te behouden. Dit maakt de kachels heel stil en dat is met name goed voor de nachtrust aan boord.
De nieuwe regeling kan zowel thermo-statisch als handmatig bediend worden. Het paneel kent een zgn. “sun-switch” die de kachel uitzet als de kajuit door opwarming van zonlicht 3° C warmer wordt dan de ingestelde waarde. Zakt de temperatuur later weer dan dient de kachel handmatig weer aangezet te worden. Dit is een kenmerk van Wallas, aangezien het opstarten van de kachel de meeste stroom vraagt. Verder heeft het nieuwe PI controle paneel een tweetal “boost” standen voor een snelle opwarming van de kajuit en om condens uit het schip snel te verdrijven.
Wallas 22Dt. De nieuwe dieselkachel met extreem laag stroomverbruik. Het opgenomen vermogen is slechts 0,9 Ampère op vol vermogen! Het geluidsniveau ligt niet hoger dan zacht gefluister, dankzij het laminaire verbrandingsproces.
Wallas 30Dt. Efficiënte en toch stille 3000 Watt dieselverwarming. Ondanks de sterke ventilatormotor is de kachel opmerkelijk stil en het geluidsniveau in de kajuit ligt buitengewoon laag. Dankzij het laminaire verbrandingsproces, is de brander zelf geluidloos en zal er geen kenmerkend kachelgeluid uit de uitlaat komen. Prettig voor de schepen naast u!
Wallas 40Dt. De efficiënte grote Wallas. Bij de 40Dt ligt de nadruk op de efficiënte verplaatsing van de warme lucht. Als één van de warme luchtslangen geheel naar voren wordt geleid dan is de verwarmingscapaciteit van de Wallas 40Dt voldoende voor schepen tot en met 14 meter.
Meer informatie www.technautic.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht