Pieperrace in Volendam trekt veel bezoekers

VOLENDAM – Het fraaie lenteweer heeft zaterdag, de eerste dag van de Pieperrace al veel belangstellenden getrokken. Het vaarevenement wordt dit jaar voor de zevenentwintigste keer gehouden, en geldt als de start van het vaarseizoen voor de bruine vloot. De deelname bestaan dan ook vooral uit de zeilende beroepsvaart. Ze varen in vier verschillende klassen platbodems: tjalken, skûtsjes, klippers en visserijvaartuigen. Start en finish vinden plaats voor de Volendammer haven. Vanaf de dijk is de zeilwedstrijd dan ook goed te volgen. (NHD met video)

Eén gedachte over “Pieperrace in Volendam trekt veel bezoekers”

  1. Een pracht gebeuren geweest die 27e pieperrace daar voor het drukke Volendam. Deel genomen met de Lemsteraak LE47 en een sfeer foto album aangelegd. Zie op de site onder de link Wedstrijden: pieperrace 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *