Stichting Historische Visserij Zoutkamp vindt bijna honderd jaar oude garnalensloep in schuur

ZOUTKAMP – De Stichting Historische Visserij Zoutkamp heeft een unieke oude garnalensloep op de kop getikt. Het sloepje uit 1920 lag jarenlang weg te rotten in een oude schuur.

Het bootje werd onlangs in een schuurtje in Weiwerd ontdekt en de stichting slaagde er in om geld bij elkaar te sprokkelen, zodat de sloep kon worden aangeschaft. De garnalensloep werd in 1920 gebouwd op een werf in Veendam voor een garnalenvisser uit Termunterzijl. Woensdag werd de bijna honderd jaar oude garnalensloep op de vrachtwagen getakeld. Het is de bedoeling dat het bootje in het Visserijmuseum Zoutkamp wordt gerestaureerd. Dat gebeurt bij het leerwerkcentrum van de Historische Visserij Zoutkamp. (RTVNoord)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *