Iridium voegt gebruik GEOS toe aan geavanceerde Iridium Extreme satelliettelefoon

Houston (VS) – Iridium Communications Inc heeft GEOS – een wereldwijd alarmsysteem – beschikbaar gemaakt voor haar Iridium Extreme gebruikers. Zonder meerprijs is GEOS nu te programmeren onder de SOS-knop van de meest geavanceerde satelliettelefoon, die in september van dit jaar is gelanceerd. Voordeel van GEOS is dat er tweeweg communicatie mogelijk is met de continu bewaakte alarmcentrale – het GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC) – in Houston, waar men in 200 talen het alarm kan doorgeven aan lokale SAR diensten, en degene die in nood verkeert op de hoogte kan houden van de reddingsoperatie. (BYM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *