Record-trimaran Banque Populaire V met grote boog langs New York op finish af

Parijs – Het wordt een parcours rond de wereld, die iedereen zal verbazen.  In z’n poging het zeilrecord rond de wereld te verbeteren maakt Banque Populaire V nog een rondje op de Atlantische Oceaan. Niet echt vrijwillig, maar om het reusachtig Azoren-hoog letterlijk te omzeilen en op een directe route niet geplaagd te worden door een ruwe zee en weinig wind. Het traject brengt de boot zelfs dichtbij New York, maar ondanks deze veel langere route hoopt het team van Loïck Peyron toch nog het record te kunnen verbeteren en rond 7 januari over de finishlijn bij Ouessant te zeilen. (Nauticlink, Banque Populaire Vactuele positie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *