Banque Populaire V feestelijk ontvangen in Brest als nieuwe recordhouder Jules Verne Trophy

Brest – Zaterdagochtend is de trimaran Banque Populaire V, sinds gisteravond houder van de Jules Verne Trophy, onder grote belangstelling zeilend de haven van Brest binnen gevaren. Volgens de Nederlandse routeerder van de tocht, Marcel van Triest, is het record van 45 dagen nog niet het einde. “We hebben enorme omwegen moeten accepteren. Vooral vanwege het ijs op de zuidelijke oceaan. Bij elkaar hebben we daar denk ik zo’n twee dagen mee verloren. Een record van 43 dagen zou met deze boot haalbaar moeten zijn.”.  Ook schipper Loïck Peyron denkt dat het nog sneller kan, maar benadrukte dat het record tot stand is gekomen dankzij een compromis van vele factoren, variërend van de bouw van de boot, het weer en de risico’s die men neemt.  Morgen vaart de boot met de volledige bemanning verder naar de thuishaven Lorient. (Nauticlink,  Banque Populaire VBanque Populaire YouTube Kanaal, Le Télégramme – beelden aankomst Brest)

2 gedachten over “Banque Populaire V feestelijk ontvangen in Brest als nieuwe recordhouder Jules Verne Trophy”

  1. Attn. Mr Marcel van Triest

    Hoi Marcel, heel hartelijk gefeliciteerd met het behalen van de Jules Verne Trofee. Wat een geweldig project met een fantastisch resultaat!
    Groeten,
    Jan Huib van de Stadt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *