Nieuwe boot Nederlandse roeiers 25 procent stijver en ‘goed voor goud’

AMSTERDAM – Aan de kwaliteit van de roeiboot kan het voor de twee Nederlandse achten bij de Olympische Spelen van Londen 2012 niet liggen. Beide teams, die voor een medaille moeten gaan, krijgen de beschikking over een gloednieuw vaartuig.

De olympische boot is gebouwd in Duitsland en vervaardigd op basis van hoogwaardige technologie van het DSM-concern, de innovatiepartner van de Nederlandse roeibond en sportkoepel NOC*NSF. De romp van de nieuwe acht is, met behoud van het gewicht, 25 procent stijver dan die van gangbare boten. Dit is bereikt dankzij de combinatie van een nieuwe harssoort en gebruik van koolstof. (Nu.nl, ‘Nieuwe roeiboot moet goud halen’ – NOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *