Grootste drukte in de jachthaven van Terschelling tussen kerst en nieuwjaar

Terschelling – De kerst doorbrengen op je eigen boot, het klinkt romantisch maar koud. Dat is het ook. Maar traditioneel is Terschelling de jachthaven voor de doorgewinterde watersporters. Zij trotseren de koude tocht naar het eiland en genieten het gehele jaar door van de watersport. In de jachthaven liggen op dit moment ca. 65 schepen en het is gezellig in de haven.

Volgens havenmeester Tjebbe van Weeren wordt het nog veel drukker. “Na de kerst verwachten we nog minstens 25 schepen. Dan liggen alle steigers vol en zullen mensen moeten stapelen. Veelal zijn het vaste gasten die ieder jaar terugkomen voor de winterperiode.”

Alles in de haven werkt net als in de zomer. Bijkomend voordeel is het passantentarief. Dat is in deze periode de helft van het reguliere tarief. Ook de stroom is inclusief en dat merken we goed: iedereen heeft ook een elektrisch kacheltje aan boord en de kerstverlichting brandt volop, aldus Van Weeren. (Watersportbank)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *