Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Alle passantenplaatsen nieuwe jachthaven Amsterdam Marina rond 30 april nu al bezet en haven propvol

PERSBERICHT

amsterdam_marinaAmsterdam – De nieuwe jachthaven aan de noordkant van het IJ bij de NDSM-werf is populair. Eigenaren van motorboten en zeiljachten hebben voor Koninginnedag massaal gekozen voor een ligplaats in Amsterdam Marina. Het havengebouw met alle faciliteiten wordt volgens planning deze zomer opgeleverd, maar alle beschikbare passantenplaatsen van de net geopende jachthaven zijn rond 30 april volledig bezet.

Amsterdam Marina ligt aan het breedste stuk van het IJ tegenover het centrum van Amsterdam en biedt ligplaatsen van 7 – 30 m voor jaarhuur en passanten. Na alle drukte rond Koninginnedag wordt de afbouw hervat en is de jachthaven ruim voor de bootshow HISWA te Water 2013 in september volledig operationeel. Inmiddels zijn al ruim 150 vaste ligplaatsen gereserveerd en de meeste boten hebben hun ligplaats al in gebruik genomen.
Veel zeiljachten en motorboten meerden ook afgelopen winter al af aan de nieuwe steigers. Men neemt het tijdelijke ongemak van de bouw voor lief op deze bijzondere plek in Amsterdam.

Havengebouw klaar zomer 2013
Het markante havengebouw – ontworpen door Bjarne Mastenbroek van Search – biedt plaats aan een restaurant en yachtclub en natuurlijk het havenkantoor van Amsterdam Marina met alle faciliteiten en voorzieningen die je bij een moderne jachthaven op deze plek kunt verwachten. Met ook de vestiging van het HISWA hoofdkantoor, jaarlijks de bootshow HISWA te Water en rondom de jachthaven ruimte voor nautische bedrijven is Amsterdam Marina straks het nautisch centrum van Nederland.

Amsterdam Marina is onderdeel van De Jachthavengroep met zusterhavens Regatta Center Medemblik, Marina Stellendam en Marina Schokkerstrand.

Meer informatie www.amsterdammarina.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *