Watersporters raken op steeds meer plaatsen verstrikt in toenemende waterplantenplaag

HUIZEN – Watersporters en zwemmers in grote meren en plassen van ons land lopen gevaar omdat ze verstrikt kunnen raken in weelderig groeiende planten, waardoor er geen doorkomen meer aan is. In het Gooimeer is de situatie zo ernstig, dat zelfs de reddingsbrigade vastloopt als ze uit moeten varen.

„Er moeten snel maatregelen genomen worden voordat er grote ongelukken gebeuren. Vandaar dat we nu alarm slaan en Rijkswaterstaat oproepen snel actie te ondernemen”, zegt Reinier Steensma van de Stichting Waterrecreatie. Met name in het Gooi-, IJ-, Veluwemeer en Wolderwijd is de nood hoog en is het voor de recreatievaart moeilijk om de jachthavens van populaire plaatsen als Harderwijk, Spakenburg, Zeewolde, Huizen, Marken en Hoorn probleemloos te bereiken. (De Telegraaf Vaarkrant)

Eén gedachte over “Watersporters raken op steeds meer plaatsen verstrikt in toenemende waterplantenplaag”

  1. Wij varen op het Alkmaarder en Uitgeestermeer en het is ons opgevallen dat daar ook steeds meer waterplanten groeien. Met het zwemmen ga je met je benen door de slierten en als we gevaren hebben komen er bossen waterplanten onder de boot vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *