Superjacht Vorontsov aan takels door de Houtribsluizen

Lelystad – Het grootste houten zeiljacht dat ooit op Urk is gebouwd, is dinsdagavond aan takels door de Houtribsluizen bij Lelystad gegaan.

Het luxe jacht moest iets hoger in het water komen te liggen, omdat het te veel diepgang heeft voor de sluizen. Ook voor het eiland Pampus moest het schip getakeld worden. De houten schoener is bij scheepswerf Balk Shipyard afgebouwd tot een klassieke driemaster van 63 meter lang met een zeiloppervlak van 1.478 vierkante meter. (Omroep Flevoland, ‘‘Mikhail S. Vorontsov’ klaar voor proefvaart’ – Nauticlink)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *