Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Dometic met innovatie-prijswinnende nieuwe lijn MasterFlush spoeltoiletten voor boten op METS beurs

PERSBERICHT

dometic_masterflushEtten-Leur – De nieuwe Dometic 7100-serie MasterFlush® spoeltoiletten heeft de 2013 IBEX Innovation Award for Mechanical Systems gewonnen op de 2013 International BoatBuilders’ Exhibition & Conference (IBEX) in Louisville, Kentucky, VS. De 7100-serie toiletten is ontwikkeld door scheepvaartwaterzuiveringsspecialist Dometic Marine en zal voor het eerst te zien zijn op METS van 19 – 21 november op de stands 01.615 en 01.713 in hal 1 van de Amsterdam RAI.

De Dometic 7100-serie is voorzien van de innovatieve ORBIT-technologie (Omnidirectional Rotating Base Installation Technology), waardoor de voet onder elke hoek ten opzichte van de kom kan worden geplaatst. Van deze belangrijke eigenschap was de jury zeer onder de indruk. Na de bekendmaking van de prijs lichtte IBEX-jurylid Pete Robson toe: “Dometic heeft een intelligente oplossing bedacht voor de montage van een scheepstoilet in de smalle, vaak uit meerdere hoeken bestaande moderne voorplechten.”

Het unieke ORBIT-design biedt ongeëvenaarde voordelen bij eerste montage omdat het geschikt is voor nagenoeg elk bodemontwerp en elke leidingenconfiguratie. Het geeft boten waarin het systeem gemonteerd is een meerwaarde, omdat eigenaren en gebruikers de flexibele configuratie en het comfortabele design naar waarde zullen weten te schatten, net als de voordelen die het verbeterde rendement en het economische gebruik met zich meebrengen.

Bij de introductie van het nieuwe spoeltoilet vertelde Ned Trigg, Senior Vice President van Global Marine Sales: “We hebben de Dometic 7100-serie met ORBIT-design ontworpen en geproduceerd als reactie op de vraag uit de markt voor kleinere zeilboten, waar een lage instapprijs, compacte afmetingen en efficiency een grote rol spelen. Dit nieuwe toilet zal fabrikanten en ontwerpers aanspreken vanwege de beperkte afmetingen en de flexibele installatie. Gebruikers zullen het uiterlijk en gebruiksgemak, dat niet onderdoet voor het toilet thuis, op prijs stellen en eigenaren zal het geringe water- en stroomverbruik zeer aanspreken.”

Hij vervolgt: “We zijn zeer verheugd over het feit dat de IBEX-jury het geavanceerde design en de vooruitstrevende techniek van de 7100-serie MasterFlush-toiletten heeft onderkend – een betaalbaar, uiterst efficiënt, elektrisch bediend scheepstoilet voor zeilboten en pleziervaartuigen.”

Over het Dometic 7100-serie MasterFlush-spoeltoilet
De 7100-serie is leverbaar in een schoonwater- of oppervlaktewater-/zeewateruitvoering en is ontworpen voor gebruik in een uiterst beperkte ruimte. Het is een van de kleinste toiletten die momenteel op de markt zijn. Naast het voordeel dat de kom ten opzichte van de voet 360 graden kan draaien, is het toilet voorzien van een ruimtebesparende geïntegreerde afvoerklep (alleen schoonwateruitvoeringen), waardoor het niet nodig is een aparte klep te monteren. De toiletten zijn leverbaar in standaardhoogte en in een verlaagde uitvoering.

Het spoelen gebeurt middels een wandgemonteerde elektrische schakelaar en er zijn verschillende spoelopties, afhankelijk van de uitvoering. De schoonwaterversies zijn standaard uitgevoerd met een dubbele spoelschakelaar voor het bijvullen van water en het spoelen. Per spoelbeurt wordt er slechts 1,2 liter water verbruikt en als optie is een “droogspoelsysteem” leverbaar, voor eigenaren die spetteren tijdens het varen tot een minimum willen beperken. Het oppervlaktewater-/zeewatermodel heeft alleen een spoelschakelaar waarmee efficiënt gespoeld wordt zolang de schakelaar is ingedrukt.

Beide modellen zijn leverbaar in een 12V- of 24V-versie die respectievelijk slechts 20 A en 10 A stroom verbruiken.

Net als bij alle andere Dometic-toiletten zijn de kom, de gelakt houten bril en de klep even groot als bij het toilet thuis, voor maximaal comfort. Beide modellen zijn leverbaar in wit en ivoor.

De 7100-serie toiletten zijn voorzien van krachtige MasterFlush-technologie. Een dubbel nylon schoepenwiel voert de uitwerpselen af naar de maalkamer, waar ze worden vermalen door een 10-blads roestvaststalen maalwiel. Het zo ontstane “vuilwater” met de zeer fijn vermalen uitwerpselen wordt afgevoerd via de vuilwaterleiding of opgeslagen in de vuilwatertank om later te worden afgevoerd. Door de zeer fijne vermaling wordt de kans op verstopping of stankoverlast in de leidingen tussen het toilet en de vuilwatertank tot een minimum beperkt.

Meer informatie www.marine.dometicgroup.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *