Twijfels rond betrouwbaarheid CE-A certificering en begrip zeewaardigheid

AMSTERDAM – De discussie over de vraag of een boot zeewaardig is, is al zo oud als dat er zeegaande boten zijn. Toch is er de afgelopen jaren veel veranderd. Een mijlpaal was de introductie van de CE certificering, die minimumeisen aan de constructie stelt. Die had een einde moeten maken aan de discussie over de vraag of een schip midden op zee echt zwaar weer aankan. Het is niet gelukt, de controverse gaat door en aan de CE-A certificering wordt breed getwijfeld. (De Telegraaf Vaarkrant)

Eén gedachte over “Twijfels rond betrouwbaarheid CE-A certificering en begrip zeewaardigheid”

  1. Sinds kort bezitten wij een Trawler motorjacht met CE-A certificering. Het schip heeft een aluminium mast (totale hoogte ca 9m). Ik kan nergens vinden of deze mast op dit polyester schip geaard is hetgeen het schip in onweer op zee een doodskist zou maken. Weet iemand of bliksembeveiliging een ondereel van de CE-A keur is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *