Watersportliefhebbers halen Friese skûtsjes naar Kralingse plas in Rotterdam

AMSTERDAM – Een groep Rotterdamse watersportliefhebbers organiseert volgend jaar van 22 tot en met 24 mei op de Kralingse plas in Rotterdam een evenement met Friese skûtsjes. Dit heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat er in Rotterdam een dergelijke evenement met een aantal van deze beroemde en populaire Friese boten wordt georganiseerd. Een groep Rotterdamse watersportfanaten heeft zich verenigd in een stichting met de naam ‘De Wind in de Zeilen’ om het evenement van de grond te krijgen. (De Telegraaf Vaarkrant)

2 gedachten over “Watersportliefhebbers halen Friese skûtsjes naar Kralingse plas in Rotterdam”

  1. Het Iepen Fryske Kampioenskippen Skutsjesilen heeft al eens plaatsgevonden op de Kralingseplas.
    Georganiseerd door de RZV bij haar 75 jarig bestaan 1987.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *