Het Oosterschelde-gevoel van de havenmeester van Yerseke

YERSEKE – “Nou Oosterscheldegevoel hebben we hier wel,” valt havenmeester Jan van der Wijk met de deur in huis. Hij en zijn collega Daaf Sandee hebben hun controlerondje achter de rug en zitten aan de koffie.

Het uitzicht vanuit het havenkantoor is fenomenaal. Rechts liggen de passagiersbootjes vredig te dobberen. De historische oesterloodsjes op de achtergrond vormen een uniek decor. Links varen de mosselkotters af en aan en bij de scheepswerf toveren lassers ragfijne vuurstraaltjes tevoorschijn. Achter deze entourage strekt het Nationaal Park zich uit. Het is afgaand tij en de contouren van de zandbanken tekenen zich al af. (De Bevelander/Weekkrant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *