Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Gesubsidieerd leer-werktraject voor restauratie betonnen tweemaster Berrona op Jachthaven Naarden

PERSBERICHT

berronaNaarden – Een warm onthaal. Dat staat zeilschip De Berrona zaterdag 3 mei te wachten. Het tot de verbeelding sprekende opknapschip wordt het eerste meiweekend vanuit Huizen naar Jachthaven Naarden gesleept, waar het met liefde zal worden gerestaureerd door een team enthousiaste vrijwilligers. De Berrona zal in haar volgend leven ingezet worden voor het goede doel.

De Berrona is een betonnen tweemaster die in de jaren ’80, gebouwd werd volgens een klassiek ontwerp van scheepsarchitect C.F. Norris. De eigenaar die het schip zelf bouwde verkocht het schip voor het symbolische bedrag van €1 aan de Berrona Stichting.

Het plan is om de komende twee jaar samen met ROC leerlingen, jonge en oudere werklozen en enthousiaste vrijwilligers het zeilschip op te knappen. Een leer-werktraject dus waarbij ingezet kan worden op (her)intreding in de maatschappij. De gemeente Naarden en Bussum hebben een projectbegeleider ter beschikking gesteld om het project en de toekomstige vrijwilligers te begeleiden.

Het doel is om De Berrona zo toe te rusten dat zij dienst kan doen als boot waar chronisch zieken, gehandicapten of mensen met andersoortige problemen een heerlijke uitwaai-dag op kunnen beleven. Een mooi doel waar zich nu al velen voor hebben ingezet.

En dat is nodig. Want de Berrona Stichting draait volledig op vrijwilligers, fondsen en donateurs. De mensen die zich nu al aan het project verbonden hebben, zijn bij het officiële onthaal van de partij. Maar ook bedrijven, particulieren en vrijwilligers die willen weten op welke manier ze kunnen bijdragen zijn van harte uitgenodigd vanaf vier uur een kijkje te komen nemen. De stichting is specifiek op zoek naar (vak)mensen die het leuk vinden anderen te begeleiden, enthousiaste klussers en mensen die regeltaken op zich willen nemen.

Meer informatie www.berrona.nl en www.facebook.com/zeiljachtberrona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *