Volvo Ocean Race heeft wedstrijdreglement ingrijpend gewijzigd

Alicante (Spanje) – De regels rond de puntentelling bij de komende Volvo Ocean Race die in oktober van start gaat zijn veranderd. Het wedstrijdreglement van deze race rond de wereld wordt zo identiek aan andere grote zeilraces in de wereld.

“We hebben het scoringssysteem dit jaar omgedraaid”, legt legt racedirecteur Jack Lloyd uit. “Voorheen gebruikten we altijd het zogenaamde ‘high points scoring’ systeem. Dat betekent dat als een team bij een in-port race als eerste van de zeven boten finishte, dat zeven punten opleverde. In een offshore etappe werd die score met vijf vermenigvuldigd, dus een eerste plek leverde dan 35 punten op.” (De Telegraaf Vaarkrant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *