Stichting redt de ‘Stormvogel’, één van de laatst overgebleven houten schoeners uit Bonaire

WILLEMSTAD – Een van de laatst overgebleven schoeners uit Bonaire is de ‘Stormvogel’. Francois van der Hoeven van de Stichting Mariene Archeologie Curaçao (Stimacur) vond deze voormalig zeilende vrachtboot op Curaçao. De Stormvogel is gemotoriseerd, met glasvezel bewerkt en ligt langzaam te vergaan in baai Macola in het Schottegat, naast de kade van de Kustwacht.

Aan de teloorgang van dit stukje maritieme geschiedenis komt nu een einde. Stimacur heeft samen met Boi Antoine op Bonaire de handen ineen geslagen om de boot uit het water te halen en te strippen van zijn moderne toevoegingen, zoals de dieselmotor en zijn kajuitopbouw. Daarna gaat het schip naar Bonaire om geheel gerestaureerd te worden. (geluid – caribischnetwerk.ntr.nl)

Eén gedachte over “Stichting redt de ‘Stormvogel’, één van de laatst overgebleven houten schoeners uit Bonaire”

  1. wat een goed nieuws! Ik lees per toeval dit bericht, maar wat een mooi initiatief om ook een stukje varend erfgoed te gaan restaureren.
    Nu Karpata nog!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *