Eerste foto van op rif gestrande Deense boot Team Vestas Wind in Volvo Ocean Race

vestas_wind_011214
foto: MRCC / Volvo Ocean Race (klik op de foto om deze te vergroten)

Alicante – Dit is de eerste foto van de afgelopen zaterdag in de Indische Oceaan gestrande Volvo Ocean Race deelnemer Team Vestas Wind, die de organisatie heeft vrijgegeven. Neil Cox, ‘shore manager’ (..) van het Deense Team: “Het thuisbrengen van de bemanning blijft het belangrijkst, maar we zullen er ook alles aan doen om de boot daar weg te krijgen. Lijnen, vloeistoffen, electronica en hardware zijn al van de boot gehaald. ”
De foto is gemaakt door de National Coast Guard van het Maritime Rescue Co-operation Centre (MRCC) van het Franse eiland Mauritius. Dit is gebruikelijk na een dergelijk voorval.

2 gedachten over “Eerste foto van op rif gestrande Deense boot Team Vestas Wind in Volvo Ocean Race”

  1. is natuurlijk een ramp voor opvarenden en organisatie. Maar niemand durft blijkbaar de vraag te stellen wat de oorzaak was? Navigatiefout(je)? Onoplettendheid? Ik ben benieuwd naar het antwoord op deze vraag.

  2. Gezien de koers kort voor de crash, eerst bijna 90 graden BB uit dan weer terug naar oude koers, lijkt de slag naar BB te kort geweest. Soms neem je in een wedstrijd risico’s, soms gaat dat fout. De slag naar BB maakte de route langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *