De Telegraaf Vaarkrant organiseert winterse zeezeilwedstrijd Michiel de Ruyter Memorial Race rond première speelfilm

Amsterdam – In het jaar waarin Sail Amsterdam weer wordt gehouden organiseert de Telegraaf Vaarkrant een zeilrace tussen de twee nog bestaande huizen in Nederland van zeeheld Michiel De Ruyter. Aanleiding is de première van een van de duurste Nederlandse speelfilms ooit.

Ze staan er al eeuwen en bijna niemand kijkt er echt naar. Mensen wandelen langs de woning aan de Nieuwstraat 13 in Vlissingen zonder te weten wie er achter de gevel van dat historische pandje huisde. Hetzelfde in Amsterdam, waar geïnteresseerden in bijvoorbeeld het Nemo-museum langs de drukke en luidruchtige Prins Hendrikkade razen zonder besef wie er op nummer 131 woonde.

De Telegraaf wil door een zeilrace tussen de voordeuren van deze twee woningen te organiseren de aandacht vestigen op de persoon De Ruyter. Op 26 januari gaat een acht miljoen Euro kostende film over hem in première.

Bent u een zeezeiler die interesse heeft in de Telegraaf Michiel de Ruyter Memorial Race? De race wordt op 24 en 25 januari 2015 gezeild van Vlissingen naar Amsterdam. Als afsluiting mogen alle zeilers de voorpremiere van de spraakmakende film bijwonen. (De Telegraaf Vaarkrantinschrijven)

Eén gedachte over “De Telegraaf Vaarkrant organiseert winterse zeezeilwedstrijd Michiel de Ruyter Memorial Race rond première speelfilm”

  1. Ben geboren direct na het uitbreken van de 2e
    wereldoorlog.De publicatie in de krant van mijn naam in juli1940 lokte veel nationaalgetinte reacties uit van ook veel onbekenden;
    Was in 1965 nationaal kampioen in de schakel-
    klasse. Zeilde mijn laatste race nu 3 jaar
    geleden in de randmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *