Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Uitleg DMS Holland AntiRoll stabilisatiesysteem voor jachten tijdens ‘Europa om de Hoek’-kijkdagen van 8-10 mei 2015

PERSBERICHT

dsm_holland_antirollWaalwijk – Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. Projecten laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Een van de deelnemende projecten is AntiRoll.

De Europa om de hoek Kijkdagen bieden een bijzondere kans om eens te zien wat er in de buurt gedaan wordt met Europees geld en wat dit concreet oplevert. Daarmee zijn de Kijkdagen een boeiend uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in verandering en vernieuwing.

Project ‘AntiRoll energie efficiënte stabiliteit op schepen’
AntiRoll, een product van DMS Holland, is een gepatenteerd en met de Maritime Innovation Award onderscheiden, roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. Dankzij de unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een flappende beweging maken als het jacht stil ligt, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden.

Recent is het eerste systeem geïnstalleerd in een 37 meter jacht bij Wim van der Valk. Vrijdagochtend 8 mei zal er op de werf in Waalwijk een presentatie worden gegeven voor het publiek. Aanmelden kan via de site van DSM Holland

Om de hoek
In Nederland zijn honderden projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Ga naar www.europaomdehoek.nl en ontdek wat er bij u om de hoek gebeurt.

Meer informatie www.dmsholland.com en www.europaomdehoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *