Rochdale wil bestemmingsplan wijzigen om goedkoop af te komen van peperdure jachthaven van ‘Maseratiman’

Amsterdam – Woningcorporatie Rochdale probeert af te komen van jachthaven De Boekanier aan de Nieuwe Meer – een erfenis van de omstreden ex-directeur Hubert Möllenkamp, die nu voor de rechter staat. Een hotel op het terrein moet het financiële verlies goedmaken.

De aankoop van de jachthaven bij het Amsterdamse Bos was omstreden, zoals wel meer aankopen van Möllenkamp, de ‘Maseratiman’. Möllenkamp kocht de jachthaven voor 3,95 miljoen euro, een prijs die veel te hoog zou zijn. De andere helft van de jachthaven is eigendom van Peter ter Borgh, die ook onderzocht is in de zaak tegen Möllenkamp, maar inmiddels geen verdachte meer is.

Möllenkamp is allang vertrokken, maar Rochdale zit nog steeds met de haven. De corporatie wil er vanaf zonder te veel geld te verliezen. Als het lukt om het terrein van een hotelbestemming te voorzien, levert verkoop de woningcorporatie meer op. Als het zover komt, mag er behalve een hotel, ook een café-restaurant van zeshonderd vierkante meter komen. De jachthaven wordt uitgebreid van tweehonderd naar vierhonderd ligplaatsen. (Het Parool, www.jachthavendeboekanier.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *