Twee gewonden door explosie op motorjacht in IJsselstein

IJsselstein – Bij een explosie op een boot in de jachthaven van Marnemoende aan de Noord-IJsseldijk in IJsselstein zijn zaterdag aan het eind van de middag twee mannen gewond geraakt. Ze zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Jan Kromwijk, eigenaar van Marnemoende had het tweetal ‘behoorlijke brandwonden.’ De politie denkt dat er op de boot, een motorboot van zo’n 11 meter lengte, een gasfles is geëxplodeerd. (AD)

Eén gedachte over “Twee gewonden door explosie op motorjacht in IJsselstein”

  1. Gasflessen exploderen meestal niet. Lekkend gas in grotere hoeveelheden kan explosief ontbranden. Een gasfles in zo’n brand wordt heet, de druk loopt op en dan gaat het veiligheidsventiel van de gasfles open en het ontsnappende gas brand op tot de fles leeg is. Een prima reden om je gasfles buiten de romp te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *