In juni heropening als jachthaven van opnieuw uitgegraven Noorderhaven in Zutphen

ZUTPHEN – De nieuwe jachthaven Noorderhaven in Zutphen wordt zondag 26 juni, tijdens de vierde editie van het IJsselfestival, officieel geopend. Dat maakte wethouder Oege Bosch woensdag bekend.

De oorspronkelijke Noorderhaven werd in 1881 gegraven na de aanleg van de spoorverbinding tussen Arnhem en Deventer in 1864 en de ontmanteling van de Zutphense vestingwerken na 1874. Toen de haven in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn economische functie had verloren, werd de haven gedempt. Inmiddels is de haven weer bijna volledig uitgegraven. Rond de haven is een plan met koopwoningen ontwikkeld en worden commerciƫle ruimten verhuurd. (deStentor, Nauticlink, www.noorderhavenzutphen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *