Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Varen met Rederij Eureka over de Rijn en IJssel langs de Hanzesteden als dagtocht of als cruise

PERSBERICHT

Rederij EurekaDeventer – Rederij Eureka opent het vaarseizoen op 17 april met HANZE vaartochten. Dit zesdaagse programma van zondag 17 april t/m vrijdag 22 april is ontwikkeld in het kader van een Europees project, waarbij Duitse en Nederlandse Hanzesteden langs Rijn en IJssel samenwerken. Verspreid over zes dagen varen we van Emmerich naar Neuss en dan stroomafwaarts tot Kampen en weer terug naar Emmerich. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk. Men kan ervoor kiezen om een traject naar keuze vanaf één dag(deel) mee te varen. Prijzen vanaf € 25 per persoon.

Maar het is ook mogelijk voor meerdere dagen inclusief diners en overnachtingen te boeken. Langs de IJssel zijn de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen in het programma opgenomen. Langs de Rijn in Duitsland zijn dat Emmerich, Kalkar, Wesel en Neuss. Aan boord vaart een Hanzekoopman mee, waarbij men Hanze-waren en souveniers kan kopen.

Overige dagvaartochten
Vanuit Deventer en Zutphen zijn in het seizoen weer diverse vaarten over de IJssel mogelijk. Er zijn tochten naar Doesburg, Kampen en Urk. In Arnhem wordt het seizoen geopend met een vaartocht naar Emmerich op 15 juni. Er zijn weer tochten naar Deventer, Amsterdam, Düsseldorf en diverse rondvaarten in het programma opgenomen.

De spectaculaire vuurwerkvaart “Waal in vlammen” ter gelegenheid van de start van de Vierdaagse in Nijmegen is dit jaar op zondag 17 juli. Op 3 september varen we vanaf Nijmegen naar de Wereldhavendagen in Rotterdam.

De dagtochtenfolder is vorige week verspreid en het volledige programma is op www.dagvaartochten.nl vrijgegeven voor online reserveren en betalen.

Green Key
Rederij Eureka ziet het milieubeleid als een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering, dat gericht is op een continue verbetering van de milieuprestatie. Teneinde dit ook naar buiten uit te dragen hebben wij ervoor gekozen een traject van certificering op te starten. Wij beogen te kwalificeren voor het milieukeurmerk Green Key.

Meer informatie www.rederij-eureka.nl

3 gedachten over “Varen met Rederij Eureka over de Rijn en IJssel langs de Hanzesteden als dagtocht of als cruise”

  1. Hallo
    Graag zou ik wat info ontvangen van alle dagtochten en ook over de tochten
    Van Nederland naar Duitsland voor het nieuwe seizoen 2020
    Grt MayLigtvoet

  2. Graag zou ik wat informatie willen over dagtochten oa naar Urk voor de bewoners van woonzorgcentrum DrieGasthuizen in Arnhem.

  3. Beste Mw. Bliekendaal, die informatie kunt u beter rechtstreeks vragen aan de Rederij. Ze zullen uw bericht hier niet zo snel opmerken. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *