Gunnar en Lisa Larsen winnen Ronde om Texel 2016, meeste deelnemers teruggekeerd bij gebrek aan wind

Texel – Catamaranzeilers Gunnar en Lisa Larsen passeerden zaterdagmiddag als eerste de finish bij paal 17. De 39ste editie van de Ronde om Texel kende een lange duur. De wind die bij de start al minimaal was, zwakte in de loop van de wedstrijd verder af. Dusdanig, dat het merendeel van het deelnemersveld ter hoogte van de vuurtoren en paal 33 moest omkeren.

Slechts tien catamarans slaagden er in tijdig de VC-boei te passeren. Ze hadden aan de oostkant van Texel de stroom mee, waarmee ze zich bij afwezigheid van wind richting de zuidpunt van het eiland lieten drijven. Toen daar rond 16.00 uur de wind opstak, kreeg de Ronde een spannende ontknoping waarbij de zeilers tot de finish op het scherpst van de snede streden. Op de hielen gezeten door achtervolgers beslisten de Larsens na bijna 6,5 uur zeilen in een bloedstollende eindstrijd de race in hun voordeel. (Texelse Courant)

Eén gedachte over “Gunnar en Lisa Larsen winnen Ronde om Texel 2016, meeste deelnemers teruggekeerd bij gebrek aan wind”

  1. Belachelijk verloop en onbegrijpelijk dat de wedstrijd niet uit werd gesteld naar de zondag waar de wind wel goed was en dat was ook voorspeld.

    Fantastisch dat maar 10 boten van duurste klasse het ‘ halen’ spanned laat me niet lachen puur gekunstelde race waar 290 deelnemers de Texel race betalen zodat select groepje het af mag maken. En dan hun namen duven noemen is een schande.

    De rest bedankt voor de gezelligheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *