Doetinchems bedrijf Aeronamic ontwikkelde de foiling Flo1 zeilboot

DOETINCHEM – Vliegen over het water is voor een brede groep zeilers binnenkort geen droom meer. Een ruim vier meter lange boot, de Flo1, stijgt binnenkort bij een snelheid van zes tot acht knopen op uit het water.

De boot werd ontwikkeld bij het bedrijf Aeronamic, een dochteronderneming van het Doetinchemse QConcepts. Dat nu pas de tijd rijp is voor een nieuwe generatie zeilboten heeft volgens Jurian Rademaker van het bedrijf met een paar dingen te maken. „De techniek voor het verwerken van glas- en carbon vezels is relatief jong. Daarnaast is pas sinds kort de kennis voor het analyseren van waterstromen nu ook voor kleine bedrijven bereikbaar.” (De Gelderlander, www.aeronamics.com)

Eén gedachte over “Doetinchems bedrijf Aeronamic ontwikkelde de foiling Flo1 zeilboot”

  1. Ik heb veel op het IJselmeer en de Friese meren gezeild, woon nu in de Achterhoek, en krijg een spannend gevoel van weer willen zeilen met zo’n aerodinamisch boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *