Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Beoordeling Nederlandse jachthavens met reviews nu bij jachthaven.nl

PERSBERICHTEN

DEN HAAG – Jachthaven.nl lanceert het eerste onafhankelijke reviewsysteem voor Nederlandse jachthavens en ligplaatsen. Watersporters kunnen vanaf nu online hun ervaringen in jachthavens delen middels een cijfer en een geschreven beoordeling.

‘Het doel van Jachthaven.nl is om diensten van Nederlandse jachthavens online te bundelen. En dan is het natuurlijk logisch dat er ook een beoordelingssysteem is,’ aldus online havenmeester Bob Hardus. Het platform heeft voor gebruikersreviews gekozen omdat het past in de moderne beleving van watersport en recreatie die goed aansluit op de bestaande diensten van het platform.

Sterrensysteem
Er is al jaren vraag naar een onafhankelijk beoordelingssysteem voor jachthavens, zo blijkt uit onderzoek van ondermeer de Vaarkrant. Al sinds 2012 bekijken zij de mogelijkheid om online een ‘sterrensysteem’ te ontwikkelen. Tot op heden was dat echter nog niet voorhanden. Een taak die Jachthaven.nl nu op zich heeft genomen. Bob Hardus: ‘Het systeem is een paar weken live, en we merken dat mensen dagelijks reviews plaatsen. Vaak positief, maar er is ook ruimte voor een kritische noot.’

Jachthavens klaar voor reviews
Via Jachthaven.nl kunnen watersporters hun ervaringen delen door een persoonlijke beoordeling achter te laten en de jachthaven een cijfer te geven. Dat kan door het toekennen van punten op de voor reviews gebruikelijke schaal van één en tot vijf. Office manager Erna Smulders van Jachthaven Strandhorst juicht de komst van een reviewsysteem toe: ‘Met de aanwezigheid van een beoordelingssysteem moet je als haven nog meer je best doen om je gasten te geven wat ze nodig hebben. Reviews houden je dus scherp. En dankzij goede reviews kom je als haven nog meer in beeld. En dat is absoluut een plus.’

Monica de Vast, directeur van Jachthaven Andijk, zegt ‘niet bang’ te zijn voor een beoordelingsplatform. ‘Elk professioneel recreatiebedrijf, zoals campings en hotelketens heeft tegenwoordig te maken met reviews, denk aan een Zoover. Het is een ontwikkeling die je niet tegenhoudt. Tegelijkertijd maakt het me nieuwsgierig. Ik wil namelijk heel graag weten wat onze gasten over onze haven te zeggen hebben. Ik zal er dan ook met een scherp oog naar kijken, in de hoop er natuurlijk nog iets van op te steken.’

Meer informatie www.jachthaven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *