‘Bed and breakfast’ op een sleepboot op het Reitdiep

Zoutkamp – Sleepboot Willem pronkte onlangs als varend erfgoed in Delfzijl. Terug in thuishaven Zoutkamp is de boot weer te boeken als bijzonder logies, compleet met dieselgeur.

De route naar het royale tweepersoonsbed in de achterroef voert langs de kolossale scheepsmotor van Sleepboot Willem. De machinekamer is de grootste ruimte in de buik van het schip, en dat is logisch, vindt eigenaar Jan Landman. ,,Daar ging het ook om.’’

Sinds 2012 is Zoutkamper Jan Landman (39), samen met zijn vrouw Linda (36), de eigenaar. Hij verhuurt de Willem als bed & breakfast, organiseert dagtochtjes en neemt deel aan nautische evenementen als de Admiraliteitsdagen in Dokkum en DelfSail in Delfzijl. (www.sleepbootwillemzoutkamp.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *