Rotterdamse recreatievaart aast op Amsterdamse sferen

Rotterdam – Pal achter de kade van de Rotte ligt de zijingang van de Crooswijkse begraafplaats. ,,Stel je voor dat bij een begrafenis de kist na de dienst bij de Laurenskerk de boot in gaat”, zegt Laurens Kamerling van botendeelbedrijf ‘Geen boot wel Varen’. ,,Dan meert de rouwstoet hier aan en wordt de kist door deze poort naar binnen gedragen. Alsof je in VenetiĆ« bent.”

Het water in de Maasstad heeft een hoop mogelijkheden, wil Kamerling maar zeggen. Dat is de gemeente Rotterdam het met hem eens. Samen met het recreatieschap Rottemeren en Stichting Plezierrivier werkt de gemeente aan maatregelen om het Rotterdamse water aantrekkelijker te maken voor de pleziervaart. (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *