Boek ‘Het liefst eigen baas’ over de geschiedenis van de Zeeuwse scheepsbouwersdynastie Van Duivendijk

foto: Gemeentearchief Tholen
foto: Gemeentearchief Tholen
BRUINISSE – Op Schouwen-Duiveland en op Tholen staat de naam Van Duivendijk voor solide scheepsbouw. Nu zijn alle Van Duivendijkwerven geboekt.

De geur van hout zweeft de kamer in. Teer en touw lijken ook onder handbereik. We horen gehamer, gezaag, geschaaf. Van Duivendijk is de naam. Of Van Duijvendijk. Of Van Duyvendijk. Gekende scheepsbouwers sinds 1737. Hans van Duivendijk zocht de geschiedenis van de scheepsbouwersdynastie uit en publiceerde zijn verhaal in het boek ‘Het liefst eigen baas’. De scheepswerven van de familie Van Duijvendijk.

Daarin lezen, daarin bladeren, dan ruik en hoor je de werf. Veel vergane glorie. Maar niet allemaal. Van de 35 werven die onder de vlag van de familie Van Duivendijk opereerden, zijn er nog twee in bedrijf: in Tholen en in Bruinisse. (PZC, www.jachtwerfduivendijk.nl, vanduivendijk.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *