Watersport maakt Groningse agrariër blij: ‘Een jachthaven hebben is beter dan boer zijn’

Beerta – Oud-akkerbouwer Geert-Jan Molema begon in 2009 een jachthaven en stootte steeds meer land af. Het begin van een (onverwacht) succesverhaal. Geert-Jan Molema (53) uit het Groningse Beerta zette zeven jaar geleden een bijzondere stap. Hij verkocht een deel van zijn land en begon een jachthaven: Reiderhaven.

Vanaf een steiger konden boten binnen vijf minuten op het grote meer van natuur- en woongebied Blauwestad zijn. “Het idee was: grond is duur en we zitten dicht op het water. Misschien kunnen we daar een graantje van meepikken”, vertelt Molema. En zo geschiedde…. (Boerderij.nl, www.reiderhaven.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *