Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Voor de optimale veiligheid op boten introduceert Bootplus de WiMEA draadloze MOB-noodstop van FELL Marine

PERSBERICHT

Weesp – BootPlus heeft de nieuwe revolutionaire draadloze MOB (Man over Board) dodemansknop opgenomen in het assortiment. De MOB+™ draadloze noodstop combineert veiligheid en vrijheid aan boord. Het biedt maximale bewegingsvrijheid door afwezigheid van een koordje. De ervaring leert dat veiligheidsvoorzieningen met een koordje als lastig worden ervaren. Hierdoor worden deze niet, of beperkt gebruikt.

De Fell MOB+™ draag je haast onopgemerkt. De fraaie polsband of halskoord zorgt voor maximaal draagcomfort en bewegingsvrijheid aan boord.

bootplus_wimeaDe werking is eenvoudig.
Indien de bestuurder te water raakt schakelt de motor uit. Na slechts 6 seconden schakelt de ‘override’ mode automatisch in. De motor is dan weer te starten en de drenkeling kan gered worden. De Fell MOB+™ is separaat aan te sluiten of in combinatie met de bestaande noodstop.

Het systeem is geschikt voor meerdere motoren. Technisch gezien kunt u de noodstop in serie schakelen zodat beide motoren bij het activeren van de noodstop uitvallen. Bij het aansluiten dient u op te letten of de motoren een “normally open of normally closed” contact gebruiken voor het activeren van de noodstop. Kijk voor meer informatie, handleidingen en meer video’s op onze website.

Meer informatie www.bootplus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *