Directeur zeilkledingbedrijf bindt de strijd aan met het Watersportverbond over ‘een nieuwe structuur’ voor de zeilsport

Katwijk, Nieuwegein – Terwijl er vanwege de voorgestelde overname door Nationale Nederlanden grote onzekerheid is ontstaan rond de Delta Lloyd-sponsoring van het Watersportverbond, neemt het gerommel en gemor in de zeilwereld alleen maar toe. Ook dit keer gaat het over de verdeling van de gelden. De revolte tegen de ‘bestaande macht’ van het Watersportverbond wordt geleid door de eigenaar van het bedrijf Magic Marine, Max Blom.

De fabrikant van zeilkleding is zelf mede-sponsor van tal van zeilactiviteiten, onder meer die van zijn dochter. Blom richtte al eerder zijn Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen op, dat hij nu met behulp van zeilscholen en verenigingen verder tracht uit te bouwen. Ten koste van het Watersportverbond. Beide partijen zijn ‘met elkaar in overleg’. Door de onzekerheid rond de sponsoring van het Watersportverbond gaat de discussie echter hoe langer hoe meer over geld dat er weliswaar was, maar nu niet eens meer is of zal zijn.

Voor Blom lijkt dit in plaats van belemmering nu eerder de kans er een tandje bij te zetten en eens ‘opnieuw te beginnen’ met zijn ‘Zeilbond Nederland i.o.’. Om zijn doel te bereiken probeert de ondernemer nu grote watersportverenigingen te betrekken bij zijn ‘herstructurering van het zeillandschap in Nederland’. Dit doet de spanning oplopen, omdat deze zelfde verenigingen de basis vormen van het Watersportverbond. Blom’s Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen presenteert zich op de komende HISWA al met een aantal zeilscholen die voor hem overstag zijn gegaan. (Nauticlink, Clubracer, www.npjeugdwedstrijdzeilen.nl, www.magicmarine.com, www.watersportverbond.nl)

4 gedachten over “Directeur zeilkledingbedrijf bindt de strijd aan met het Watersportverbond over ‘een nieuwe structuur’ voor de zeilsport”

 1. Beste lezer
  Graag neem ik afstand van dit bericht.
  De feiten zijn onjuist en riekt het artikel verder naar ongepaste stemmingmakerij.
  Max Blom

 2. Max Blom schrijft een reactie die geen reactie is. Anders zou hij laten weten welke feiten er niet kloppen en waarom ze niet kloppen. Daarmee doet hij, wellicht ongewild, nu zelf aan stemmingmakerij. Heel jammer.

  De kwestie van de nieuwe Zeilbond i.o. verdient bekendheid en ook om van alle kanten op de juiste manier te worden belicht. Onduidelijkheid is niet in het belang van de zeilsport en de zeilers. Als Max Blom de sport een warm hart toedraagt, zou hij die kans niet ongebruikt moeten laten.
  Nauticlink, Bert Kuijpers

 3. Wat weet een tekstpiraat als de heer Kuipers van de zeilsport en hoe deze een warm hart toe te dragen?
  Hoor en wederhoor is daarnaast regel 1 in dit vak in plaats van achteraf vragen om gecorrigeerd te worden?
  Heb de beste man nog nooit gehoord of gezien.
  Hij heeft nu mijn mailadres.
  Eerst vragen dan blaten Bert zou ik zeggen.
  Max Blom

 4. Beste Max Blom,

  Waarom zou u niet in het openbaar wederhoor geven? Nogmaals: Nauticlink biedt u alle gelegenheid om aan te tonen welke feiten onjuist zijn. Door dit achterwege te laten en alleen neerbuigend te reageren, draagt u opnieuw bij aan wat u zelf ‘stemmingmakerij’ noemt.

  Uw reactie is bovendien weinig respectvol. U hebt niet de moeite genomen uit te zoeken wat mijn relatie tot het Watersportverbond en de zeilsport is. Dat is uw goede recht. Zoals het ook uw goede recht is om boos te zijn, zelfs als die boosheid onterecht is.

  U komt niet verder dan deze reactie. Om die reden stel ik voor: over en sluiten. Als u via onderstaand reactievenster alsnog met argumenten wilt komen, bent u steeds en voortdurend van harte welkom.

  Nauticlink, Bert Kuijpers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *