Royal Huisman Shipyard na sluiting Holland Jachtbouw niet meteen aan de slag op zelfde werf

Zaandam – De dochter van de overleden vastgoedman en jachtbouwer Chris Gongriep heeft besloten de werf Holland Jachtbouw niet voort te zetten. Als de laatste twee schepen – waaronder de 51 meter lange schoener Rainbow II – zijn afgebouwd, wordt het bedrijf beëindigd. De 23 medewerkers verliezen dan hun baan.

Alleen het terrein en de drie scheepshallen aan de Isaac Baarthaven op de noordelijke IJ­oever komen in handen van luxescheepsbouwer Koninklijke Huisman. Maar die kan nog niet beloven er weer actief te worden.

“Helaas kunnen we Holland Jachtbouw zelf niet over­nemen,” zegt topman Roemer Boo­gaard van Huisman. “Daarvoor hebben we nog te weinig zicht op activiteiten die er plaats kunnen vinden. Het risico is te groot. We hebben nu met de eigenaar afgesproken dat we het terrein en de loodsen exclusief huren zodat we er in de toekomst gebruik van kunnen maken. Alleen kan ik daar nog geen garanties voor geven.” (Het Parool)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *