‘Dam door vergissing’ blokkeert al drie jaar Groninger vaarroute Helwerdermaar

Eemsmond – Ondanks de belofte van waterschap Noorderzijlvest om een dam te vervangen, is de vaarroute in de Helwerdermaar nog steeds geblokkeerd.

Begin 2014 ontdekten watersporters dat een boer een oude brug over de Helwerdermaar in de gemeente Eemsmond had vervangen door een brede dam met een duiker. Daardoor konden er geen bootjes meer varen door de bescheiden watergang. (DvhN)

Eén gedachte over “‘Dam door vergissing’ blokkeert al drie jaar Groninger vaarroute Helwerdermaar”

  1. Welke breedte kan door de duiker in het Helwerdermaar, wij gaan graag met ons roei/motorboot op reis en kunnen eigenlijk overal komen. Vanaf het Warffumermaar naar Uithuizen kan men ook al niet meer door Koksmaar naar het Boterdiep -Ceres. Er gaat voor ons niets boven een rondtochtje vanaf Ulrum via diverse waterwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *