Vendée Globe deelnemer Pieter Heerema komende maandagochtend over de finish verwacht

Les Sables d’Olonne – De enige Nederlandse deelnemer aan de Vendée Globe Pieter Heerema wordt zoals het er nu naar uitziet komende maandagochtend terug verwacht in Les Sables d’Olonne.

Heerema heeft nog ruim 1400 mijl te gaan en ligt nu ten westen van de Azoren. Om een beetje te ontsnappen aan de zwakke wind van een hogedrukgebied zal hij er met een boog omheen moeten, zodat hij een tamelijk noordelijke koers moet aanhouden. Maar eenmaal zo ver, zal de ‘No Way Back’ worden opgenomen in de krachtige stroming – tot 35 knopen wind – rond twee opeenvolgende lagedrukgebieden. Deze zou de solozeiler maandagochtend bij de finishlijn moeten brengen. (Nauticlink, Vendée Globe nieuwslive posities, Pieter Heerema – No Way Back)

3 gedachten over “Vendée Globe deelnemer Pieter Heerema komende maandagochtend over de finish verwacht”

  1. Wat een geweldige prestatie..( zojuist Donald Crowhurst gelezen) Geweldig!!

  2. Wat een bijzondere prestatie! Alle grenzen veelvuldig overschreden, alle tegenslagen overwonnen en dan bijna over de finish! Een bijna onmenselijke prestatie die bijna niemand echt naar waarde kan inschatten! Heel veel sterkte met de laatste “loodjes” en behouden over de finish!

  3. Als we kunnen staan we maandagochtend in Sables d’Olonne.
    Heb er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *